De rijksoverheid werkt aan een vierjarige proef voor het legaal kweken van wiet. In juli kregen kwekers de kans om zich aan te melden met een specifieke locatie. In totaal meldden 149 kandidaten zich, waarvan er vijf plannen presenteerden voor wietteelt op bij elkaar acht locaties in het Alton-gebied in Heerhugowaard De Noord. Dit meldt mediapartner NH Nieuws. Tien van hen zullen worden uitverkoren.

Doel van het wietexperiment is het buitenspel zetten van criminele wiettelers en -handelaars, en het realiseren van een gesloten circuit van kweker naar verkoper. Ook zal er worden gekeken naar de effecten op de overlast, veiligheid en de volksgezondheid. Tien gemeenten zijn aangewezen voor de verkoop van de legaal geteelde nederwiet. Daar zit Heerhugowaard overigens niet bij.

Volgend jaar moet duidelijk zijn wie zich de eerste legale wiettelers van Nederland mogen noemen. Er is dan reeds onderzoek gedaan in het kader van de Wet Bibob, zodat vergunningen niet worden gebruikt voor criminele activiteiten.

Om eventuele vertragingen na 'groen licht' van het Rijk voor te zijn, hebben telers de nodige vergunningen al aangevraagd. Gemeente Heerhugowaard is met hen in contact. Het college vertrouwt op zorgvuldig handelen van het Rijk, maar beseft zich dat de plannen toch kunnen leiden tot onbegrip en onrust in de nabije omgeving. Kandidaten is dan ook gevraagd om na te denken over goede communicatie. Wie dat zijn is nog niet bekendgemaakt.

Burgemeester Bert Blase heeft het laatste woord in het lokale proces. Als hij een wietkweker om wat voor reden dan ook niet geschikt acht, kan hij een negatief advies geven aan het ministerie.
Pin It
Bekeken: 1376x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/