Heerhugowaard Centraal


Het Alkmaarse college wijst in een voorgenomen besluit de locatie Helderseweg 8 - een deel van de brandweerkazerne - aan als nieuwe opvang van de dak- en thuislozen in de regio. Met het voorgenomen besluit geeft het college uitvoering aan de motie van de raad om de huidige nachtopvang te verhuizen vanaf de Jan de Heemstraat.

Alkmaar is als centrumgemeente verantwoordelijk voor de regionale opvang van dak- en thuislozen. Bij de zoektocht naar een geschikte en toekomstbestendige locatie voor uitvoerder dnoDoen, passend binnen de door de raad vastgestelde kaders van de beleidsvisie Maatschappelijke Opvang uit december 2019, stonden de verbetering van de zorg en veiligheid centraal. De Helderseweg 8 kwam als meest geschikte locatie uit de bus. Naast dat er meer ruimte is, is er meer samenwerking mogelijk qua maatschappelijke opvang, zoals de inloopvoorziening, verslavingszorg en maatwerk. Bovendien is het pand van de gemeente, met een eigen ingang aan de kanaalzijde waar goed toezicht mogelijk is.

Het college gaat in gesprek met omwonenden en aansluitend de gemeenteraad, waarna het besluit definitief kan worden genomen.

Wethouder maatschappelijke opvang Robert te Beest is ingenomen met de nieuwe voorziening: “Ik ben blij dat we nu een goede locatie hebben gevonden. We helpen hiermee een belangrijke groep mensen, die onze zorg hard nodig heeft om zich staande te houden in de maatschappij”. (foto: Google)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl