Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


De lente lijkt nog ver weg. Toch zijn Engel Hopman en zijn dochter Rebecca uit Petten op een akker in Bergen al druk bezig met het planten van tienduizenden bloembollen. In de lente hopen ze de grootste pluktuin van Nederland te openen.

Want je kan natuurlijk een bosje bloemen bij de bloemist kopen, maar het is volgens Rebecca veel leuker om zelf je bloemen te plukken. "Het brengt de mensen dichterbij de natuur. Een mooi uitje om in het weekend met hele gezin je eigen handen te gebruiken om een mooie bos bloemen te plukken," zo vertelt ze aan mediapartner NH Nieuws.

En er is volgens Engel keuze genoeg. Zo worden er bollen van tulpen, dahlia's, gladiolen en lelies op een akker van tienduizend vierkante meter de grond in gestopt. In de lente wordt het volgens Engel een prachtige bloemenzee. "Door de coronacrisis zijn mensen meer de tuin ingegaan en groener gaan denken. We hopen dat de interesse blijft en mensen bij ons langskomen."

De tienduizenden bollen die gebruikt worden voor de pluktuin zijn allemaal afgekeurde bollen die niet geschikt zijn voor de export. Eigenlijk zijn het 'kneusjes', maar daardoor zeker niet afgeschreven. "Soms hebben de bollen te lang in de zon gelegen en zijn ze wat groen. Ook zijn er bollen waarbij er meerdere stelen uitkomen of bollen die beschadigd zijn tijdens het rooien, maar daar groeien nog prachtige bloemen uit."

Engel krijgt ze van het bollenbedrijf van z'n broers waar hij jarenlang werkte. Bollen die overblijven gingen normaal gesproken naar de vergister. "Dat is eigenlijk doodzonde", vertelt Hopman aan NH Nieuws. "Ik wil er eigenlijk zoveel mogelijk planten en het publiek ervan laten genieten."

En dat genieten kan vanaf april. Tegen betaling kunnen bezoekers de pluktuin in om hun eigen boeket bloemen samen te stellen. "We zijn hier nog wel een paar dagen bezig om alle bollen te planten, maar het meeste werk is het plukken. Maar dat mogen de bezoekers gelukkig zelf doen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl