Heerhugowaard Centraal


De regio met de langste aanrijdtijden van Nederland, Noord-Holland Noord, mag volgend jaar haar ambulancedienst uitbreiden. Er komen tien nieuwe arbeidsplaatsen voor ambulancepersoneel bovenop het huidige aantal van 125 voltijd banen. Daarmee kunnen de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en het Witte Kruis per week 24 dagdeeldiensten meer inroosteren. Samen voeren zij de ambulancedienst uit in deze regio.

Martin Smeekes, directeur van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, is blij met de uitbreiding. Tegen het Noordhollands Dagblad meldt hij: "Daarmee komt het landelijke uitgangspunt binnen handbereik dat 95 procent van de uitgerukte ambulances binnen een kwartier tijd op de plaats van bestemming arriveert."

Smeekes kan de lange aanrijtijden wel verklaren: "Het komt niet omdat we langzaam rijden, maar vanwege het uitgestrekte gebied met veel B-wegen." Tien jaar geleden kwam niet meer dan 80 procent van de ambulances binnen de normtijd aan. Inmiddels is dat gestegen tot 93. "Met deze uitbreiding komt de 95 procent eindelijk binnen handbereik.” Volgens Smeekes rijdt in feite in de loop van 2021 een extra ambulance in Noord-Holland Noord rond.

De uitbreiding kost ruim een miljoen euro. Dat komt voor rekening van de zorgverzekeraars. De uitbreiding is te danken aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat heeft onderzoek gedaan naar de spreiding en beschikbaarheid van ambulances in Nederland.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl