Heerhugowaard Centraal


Het treinverkeer tussen Alkmaar en Heerhugowaard heeft vrijdag vanaf eind ochtend enige tijd stilgelegen omdat een vrachtwagenchauffeur zich klem had gereden onder de spoorbrug over de Westerweg (N242). Ook op de weg ontstond hinder vanwege het ongeval en de hulpverlening. Anderhalf uur later kwam het treinverkeer ten zuiden van Alkmaar plat te liggen door een zwaar auto-ongeluk direct naast het spoor in Castricum.

De botsing tegen de spoorbrug over de N242 vond plaats rond 11:30 uur. Een inspecteur kwam ter plaatse om de constructie te controleren. Rond 12:30 uur werd de brug weer vrijgegeven voor treinverkeer. Het duurde daarna nog ongeveer drie kwartier voor de vertragingen op het spoor waren weggewerkt.

Rond 13:00 uur was het mis bij de brug van de N513 over het spoor. Een NS-woordvoerder vertelt dat een automobilist vlak voor de brug van de weg was geschoten. De auto rolde daarna van het talud, crashte door het hek langs het spoor en eindigde op de passagierszijde vlak naast de rails. Eén van de twee inzittenden is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Aanvankelijk werd gedacht dat het spoor om 14:45 uur weer vrij zou komen, maar dat werd bijgesteld naar 16:30 uur. Uiteindelijk kon het treinverkeer om 15:30 weer langzaam opgestart worden.

De NS en treinreizigers werden rond 10:30 uur al geplaagd door een wisselstoring tussen Schagen en Anna Paulowna.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl