Heerhugowaard Centraal


In het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar is de werkdruk door corona hoog en moest flink worden gepuzzeld om de kerstroosters rond te krijgen voor het beschikbare personeel. Om geen verloven te hoeven intrekken en alle verzoeken voor vrije tijd in de kerstperiode te kunnen honoreren, gaan twee operatiekamers vanaf maandag minimaal drie weken dicht. Dit meldt het NHD.

Vanwege het aantal coronapatiënten zijn al wekenlang vier van de twaalf operatiekamers in het Alkmaarse ziekenhuis gesloten. Daar komen er straks dus twee bij. Rond de kerst worden overigens altijd minder planbare operaties uitgevoerd, maar het ziekenhuis durft niet uit te sluiten dat de reguliere zorg nog iets verder teruggeschroefd moet worden dan de huidige 75 procent, als de coronagetallen nog eens oplopen.

Het ziekteverzuim ligt op dit moment tussen de 7,5 en 8 procent, oftewel zo'n 350 van de bijna 4500 medewerkers. Dat valt dat erg mee; het ziekteverzuim ligt slechts 0,5 procent hoger dan normaal en onder het huidige landelijk gemiddelde.

Dat het dragen van een mondkapje nu verplicht is in openbare gebouwen, dus ook het ziekenhuis, leidt tot minder discussie en agressie, voegt het NHD nog toe.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl