Heerhugowaard Centraal


De restaurants De Twee Vrienden in Alkmaar en Stroming in Heerhugowaard zijn zaterdag en maandag verrast met symbolische cheques ter waarde van 750 euro. Dat was de opbrengst van een inzamelingsactie die Heerhugowaarder Jeffrey Beermann via zijn eigen Alkmaarse bedrijf Wijntjeproeven.nl had opgezet. De eigenaren van de restaurants waren blij verrast met de donaties.

Halverwege oktober besloot de 27-jarige Jeffrey een actie op te zetten door Rioja te verkopen en de volledige winst apart te leggen. De hoop was om in december vier horecazaken elk 2.000 euro te geven. De Twee Vrienden had de vinoloog zelf al geselecteerd. Hij is goed bekend met eveneens nog jonge eigenaren Alex Karten en Nick Heijnen en heeft het met ze te doen vanwege hun ongelukkige timing: ze openden in februari. De donateurs konden stemmen op nog drie zaken.

Jeffrey verzamelde binnen vijf dagen al 1.000 euro, daarna zakte het helaas in. "Ik had veel tijd gestoken in promotie maar mijn eigen bedrijf kreeg het ook steeds moeilijker, dus ik moest me vooral op de gewone verkoop gaan richten", legt hij uit. "Ik had nog scholen benaderd om te kijken of via hen wat mogelijk was, maar daar kwam helaas weinig uit". Jeffrey stelde via Facebook voor om de uiteindelijk verzamelde 1.500 euro aan De Twee Vrienden te geven, of het geld te splitten met het bedrijf waarop het meest gestemd was. Dat laatste geschiedde maandag.

Wat er wél uit zijn contacten met scholen naar voren kwam was een andere actie met Teachers4Teachers, een stichting uit Heiloo van docenten die zich inzetten om het onderwijs in Kenia te ontwikkelen. "Uiteindelijk hebben we 2.000 euro opgehaald voor scholen in Kenia", zegt Jeffrey tevreden. Hij hoopt dat lezers van dit artikel de stichting willen steunen om het onderwijs in Kenia te verbeteren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl