Heerhugowaard Centraal


De december-inzamelingsactie voor Voedselbank Alkmaar e.o. afgelopen weekend is uitstekend verlopen. Omdat er grote tekorten zijn bij de voedselbanken - onder andere door het sluiten van de horeca - besloot Els Schipper een oproep te doen aan haar mede-Alkmaarders om boodschappen in te zamelen. "Daar werd massaal gehoor aan gegeven", laat ze weten. De opbrengst was een bestelbus vol boodschappen en bijna 700 euro.

"Het was een weekend lang een komen en gaan in de voortuin", vertelt Els. "Zo'n 150 betrokken en lieve mensen kwamen langs met dozen vol boodschappen: van potten, blikken en pasta tot kerststollen, fruitcocktail en spuitslagroom. Sommigen van hen kwamen allerlei spullen vanuit hun eigen straat, wijk of dorp langs brengen. Zo waren ook Oterleek, Schermerhorn en De Rijp vertegenwoordigd. Ook droegen Ziggo en Albert Heijn Oudorp bij aan de mooie voedseldonatie en hielp El Kombi Sup mee met het vervoer. Al met al kon er afgelopen week een grote bestelbus vol boodschappen - totaal twaalf karren - afgeleverd worden."

"De vrijwilligers van de Voedselbank Alkmaar waren overweldigd, verrast en blij met de hoeveelheid", zegt de initiatiefneemster. "200 gezinnen gaan een goedgevulde kerst tegemoet. 

Naast de fysieke inzameling zijn er ook veel mensen geweest die een financiële donatie hebben gedaan. Zo kon er ook nog een cheque van bijna 700 euro worden overhandigd." (foto: Voedselbank Alkmaar e.o.)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl