Heerhugowaard Centraal


De Alkmaarse wethouder Marcel van Zon (54) zit niet met een burn-out thuis, maar blijkt in elkaar geslagen te zijn. Dat schokkende nieuws onthult hij zaterdag in een interview met de Alkmaarsche Courant. Hij had klachten die veel weg hebben van een post-traumatisch stress-syndroom (PTSS). In januari hervat de mishandelde wethouder zijn bestuurlijke werkzaamheden.

Veel details wil hij tegen de krant niet kwijt over de aanval, vooral omdat hij zijn aanvaller niet al te veel aandacht wil geven. Wel vertelt hij dat hij het vermoeden heeft dat het geen willekeurige aanval was.

Hij denkt dat het te maken heeft met zijn wethouderschap. "Dat maak ik op uit de woorden die de dader me toeschreeuwde", aldus Van Zon. Er is nog niemand aangehouden. Met welke kwestie het te maken zou hebben weet hij ook niet.

De wethouder ging volgens de krant na de aanval gelijk weer aan het werk, maar kreeg toch last van 'PTSS-achtige klachten'. Sinds september zit hij dan ook ziek thuis. Dit zou met een burn-out zijn, maar nu blijkt dus dat er meer achter zit.

Hij geeft nu een interview omdat de leugen over de zogenaamde burn-out in de persverklaring van september hem nog dwars zit. "Ik vind dat ik transparant had moeten zijn, daar hebben de burgers van Alkmaar recht op. Mensen mogen weten wat er met mij is gebeurd en wat de reden is dat ik mijn taken, die ik altijd met veel plezier heb vervuld, tijdelijk los heb moeten laten. Bestuurders moeten gewoon over straat kunnen lopen in een gemeente als Alkmaar.”

Fysiek geweld tegen politieke ambtsdragers komt verhoudingsgewijs weinig voor. Het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoekt elke twee jaar de mate van agressie tegen politici. Een derde van hen heeft te maken met schelden en intimidatie. Lijfelijk geweld treft twee procent.

Het interview met Marcel van Zon staat zaterdag in de Alkmaarsche Courant.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl