Heerhugowaard Centraal


Vanwege de woningnood werkt gemeente Heerhugowaard samen met aannemers hard aan de bouw van vele nieuwe woningen. Dat probeert de gemeente onder andere te doen door versnelling van de procedures rond de vergunningen. In 2020 zijn rond 270 woningen opgeleverd en voor de komende twee jaar staan de voltooiing van nog eens zo’n 1.400 woningen gepland.

Ook betaalbaarheid staat centraal in Heerhugowaard. Zo onderzoekt het college van B&W welke mogelijkheden er zijn voor het oprichten van een investeringsreserve voor de woningmarkt. Deze reserve zou moeten worden gebruikt om meer betaalbare woningen te realiseren.

Dit jaar verrezen er nieuwe woningen op verschillende plekken in de gemeente. In Broekhorn ging het om 75 koopwoningen en in het Stadshart werd een woningbouwcomplex opgeleverd met 80 appartementen, waarvan 24 koopwoningen en 56 huurwoningen in de vrije sector. Op de locatie ’t Cranenbosch langs de Rustenburgerweg werden zes vrijstaande woningen opgeleverd, in Plandeel 4 van het Land van Luna 86 woningen en in De Draai achttien.

Het NeroZero-bouwproject in De Draai bestaat in totaal uit 53 woningen, waarvan 44 starterswoningen van zo’n 70 m2, vijf levensloopbestendige woningen van rond 95 m2 en vier eengezinswoningen van ongeveer 120 m2. De grote behoefte aan betaalbare en duurzame woningen bleek uit de vele inschrijvingen. Voor de tweede fase, met 35 NeroZero’s, kwamen 439 inschrijvingen binnen, waarvan 265 voor de starterswoningen.

Een van de kopers van een NeroZero-starterswoning uit de eerste fase is Shanna Lee-Meeuw-Kjoe. Zij krijgt binnenkort de sleutels. Geboren in Alkmaar was de 32-jarige Heerhugowaardse ongeveer een jaar op zoek naar een geschikte woning, bij voorkeur in haar eigen woonplaats vanwege haar sociale leven. “Ik heb negen jaar in een appartement in het centrum van Heerhugowaard gewoond en was op zoek naar een eigen huis met tuin.”

“Heerhugowaard heeft heel veel mooie nieuwbouwprojecten, maar het aanbod aan starterswoningen is niet enorm. Ik ben daarom blij dat ik deze NeroZero-woning heb kunnen kopen”, voegt Shanna toe. Het energieneutrale karakter van de NeroZero-woning, met onder meer zonnepanelen, een warmtepomp met koeling, terugwinning van warmte in het ventilatiesysteem en vloerverwarming, spreekt haar erg aan. “En natuurlijk vooral de afzuigkap die fijnstof tijdens het koken afvangt. Dat is een gave vinding! Dit huis is al helemaal klaar voor de toekomst.”

Nieuwbouwwijk Broekhorn is geheel ontwikkeld door BPD Ontwikkeling. De dit jaar opgeleverde woningen staan in het deelgebied Rietland. “Het gaat om 26 2-onder-1-kappers, twaalf hoekwoningen, 21 tussenwoningen en zestien vrijstaande woningen”, licht verkoopmanager Fennie van der Meulen toe. De hele wijk nadert nu met rasse schreden voltooiing. “In 2016 zijn we gestart met de verkoop van woningen in de eerste fase in Rietland, en onlangs gingen de laatste kavels in Fase 16 van start. Ook de woningen in de laatste twee fases, 17 en 18, zijn allemaal dit jaar verkocht.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl