Heerhugowaard Centraal


De gemeente gaat de kosten dragen van de Alcohol Verkeer Cursus voor jongeren in Heerhugowaard. De cursus wordt gegeven door de stichting Brijder Jeugd Preventie in Jongerencentrum Kompleks en werd gefinancierd door stichting Basement. De gemeente heeft de leden van de stichting in  het gemeentehuis uitgenodigd om hen te bedanken voor hun jarenlange inzet om de cursus financieel mogelijk te maken.

Jongeren tussen de 17 en 25 jaar in Heerhugowaard en Koggenland die hun autorijbewijs gaan halen kunnen sinds 2017 de Alcohol Verkeer Cursus (AVC) volgen. Het certificaat van deelname geeft hen korting bij het aanvragen van het autorijbewijs in de eigen gemeente.

Toen de eerste groep van bijna 30 jongeren uit Avenhorn hun certificaat haalde zei toenmalig burgemeester Rob Posthumus van Koggenland: “Nog te vaak houdt de politie bestuurders aan onder invloed van alcohol of drugs. Deze cursus leert deze generatie wat de gevaren zijn van rijden onder invloed. Wij hopen door deze cursus het besef bij de nieuwe generatie te creëren dat dit echt niet kan. Het is niet alleen verboden, het is ook enorm gevaarlijk voor jezelf en anderen.” (foto: gemeente Heerhugowaard)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl