Heerhugowaard Centraal


Dit jaar geen nieuwjaarsreceptie met toespraak op het gemeentehuis van Heerhugowaard, maar wel een digitale boodschap van burgemeester Bert Blase. Daarin blikt hij terug op 2020 en de inzet van de gemeenteraad en wethouders over het jaar en kijkt hij met voorzichtige hoop vooruit.

"Op zich is toch wel goed om te benoemen dat onze wethouder Bert Fintelman, bijvoorbeeld, met de gemeenteraad bezig is om de begroting ook weer op orde te krijgen", zegt Blase in zijn boodschap. "En de Rijksoverheid geeft veel minder geld dan we nodig hebben voor de jeugdzorg. En daar is wethouder John Does met alle partijen, in het veld heet dat, mee bezig om de jeugdzorg goed op orde te hebben en te houden.

"Wethouder Annette Groot groot is heel intensief bezig met Centrumwaard", vervolgt de burgemeester. "Met ondernemers en met de inwoners om daar een betere toekomst of een goede toekomst weer voor te verzorgen. En Monique Stam, onvolprezen wethouder die in het Stationsgebied met ondernemers en inwoners probeert daar weer een nieuw gezicht aan te geven. Kortom; allerlei ontwikkelingen die door zijn blijven gaan, ondanks corona. En ook het volgend jaar worden voortgezet."

"Maar we kunnen natuurlijk niet om corona heen. En ook in nieuwe jaar is corona nog steeds onder ons. Nou geeft gelukkig het vaccin de hoop op dat het virus kan gaan uitdoven. En ik hoop ook dat we tegen de zomer toch op een andere manier met elkaar in gesprek zijn. Maar vooralsnog, houd u vooral moed en hoop. En blijf het zo goed oppakken als dat u in Heerhugowaard met elkaar doet."

"Ondertussen werken we in 2021 ook door aan de fusie met onze buurgemeente Langedijk", gaat Blase verder. "U weet volgend jaar per 1 januari bestaat deze gemeente niet meer in deze vorm. Maar zijn we één nieuwe gemeente geworden. Tenminste als de Tweede Kamer die beslissing neemt de komende weken. Daar hopen we natuurlijk op dat dat gebeurt. Want dan kan die samenvoeging goed doorgaan. Die leidt dan ook tot verkiezingen in november en op 1 januari tot een nieuwe gemeente."

"Kortom ontwikkelingen te over, maar natuurlijk vooral belangrijk dat ik u en de uwen het goede wens. En ook een goede gezondheid wens in deze tijd. En ook dat uw dromen blijft najagen en nastreven zoals u dat altijd hebt gedaan. Een goed 2021 namens het gemeentebestuur", besluit burgemeester Blase.

De speech is onder andere via heerhugowaard.nl/nieuws te bekijken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl