Heerhugowaard CentraalAchter bijna tien procent van de voordeuren in de gemeente Bergen woont een miljonairsfamilie. Dat zijn ongeveer 3000 inwoners. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die de situatie van twee jaar geleden nu goed in kaart heeft. In heel Noord-Holland hadden in 2019 bijna 51.000 inwoners de beschikking over een vermogen van meer dan 1 miljoen euro. Op een provinciale bevolking van bijna 1,3 miljoen inwoners is dat nog net geen vier procent. Noord-Holland telt de meeste miljonairs van Nederland.

De meeste miljonairs van Nederland wonen in Bloemendaal, daar is dat bijna een op de vier huishoudens. Iets minder miljonairs zijn te vinden in Laren en Blaricum. Op plek vier van het landelijke klassement staat Wassenaar, met 17,5 procent van de woningen die een miljonairsfamilie onderdak biedt.

Binnen de regio Alkmaar is de gemeente Bergen koploper, op ruime afstand gevolgd door Heiloo. Daar woont achter 4,4 procent van de voordeuren een miljonairsfamilie. De minste miljonairs in deze regio zijn te vinden in Heerhugowaard en de gemeente Alkmaar.

Ongeveer tweederde van de miljonairs behoort tot de onderklasse in de wereld van het grote geld. Het totale vermogen aan onroerend goed, aandeel in bedrijfsbezit en andere waardevolle zaken ligt bij deze meerderheid tussen een en twee miljoen euro. Circa zestien procent komt daar nog boven met een vermogen tot drie miljoen euro. Slechts 2,2 procent van de Nederlandse miljonairs heeft meer dan 10 miljoen euro te beheren.

Het belangrijkste vermogensdeel is voor de kleinere miljonairs de eigen woning. Naarmate meer gekeken wordt naar de rijkere miljonairs, zit steeds meer vermogen in aandelen en onroerend goed elders, gevolgd door het ondernemingsvermogen in het eigen bedrijf. Het aantal miljonairs in Nederland stijgt al jaren geleidelijk, zelfs gecorrigeerd voor inflatie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl