De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft niet 550 maar 750 medewerkers in de acute zorg kunnen inenten tegen het coronavirus. Eerder was al bekend dat de hoeveelheid vaccin in flesjes ruim bemeten was voor eventuele verspilling. Prikkers hebben niet vijf maar zes porties uit de flesjes kunnen halen, aldus het NHD.

Zo’n 80 procent van de benaderde ziekenhuismedewerkers gaf tot nu toe gehoor aan de uitnodiging om zich te laten vaccineren. Onder de anderen zitten mensen met een negatief advies, bijvoorbeeld omdat ze recent nog besmet zijn geraakt.

Maandag is een coronapatiënt uit Alkmaar opgenomen. Er liggen in Alkmaar op dit moment negen covid-patiënten op de IC-afdeling en 37 op geïsoleerde verpleegafdelingen. Een week terug waren dat er nog twaalf om 50, terwijl de maximale capaciteit officieel op elf om 48 coronapatiënten ligt. Die dag werden vier patiënten overgebracht naar andere ziekenhuizen, twee per helikopter, om ruimte te creëren. (foto: Wikipedia)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl