Heerhugowaard Centraal


Minimaal 29 vrouwen in de regio Alkmaar zijn op verschillende locaties bij hun billen aangerand, terwijl ze in hun eentje aan het wandelen of hardlopen waren. Dat werd bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht, waarin het publiek om hulp werd gevraagd bij het vinden van de dader(s) van de aanrandingen.

Hoewel niet zeker is dat het gaat om één en dezelfde dader is er wel een patroon te herkennen. Bij alle slachtoffers in de afgelopen maanden sloeg de man toe als ze alleen waren, aan het wandelen of hardlopen.

Vorige week bleek dat in drie dagen tijd vier vrouwen op verschillende locaties in en rondom Alkmaar zijn gegrepen bij hun achterwerk door een fietsende jongeman. Die meldingen kwamen ongeveer twee maanden nadat een slachtoffer zich meldde vorig jaar. In twee maanden tijd werden toen 25 vrouwen aangerand. In totaal hebben 29 vrouwen van alle leeftijden zich nu bij de politie gemeld. Het is niet zeker of het gaat om dezelfde dader, dat wordt door de politie onderzocht.

Het is lastig om goed beeld van het uiterlijk van de dader te krijgen, omdat hij van achter toeslaat en snel wegfietst. Wat we nu wel al weten is dat de man jong wordt geschat: rond de 20 tot 25 jaar en vorige week droeg de man in ieder geval een rode trui. Hij is lang en rijdt op een fiets. Hij draagt meestal een capuchon, afgelopen week een strakke.

Ook is bekend we dat hij (of in ieder geval iemand) toesloeg bij het Achtergeestpad langs de Beverkoog, station Alkmaar-Noord, de Rekerhout, in het Alkmaarse centrum, net daarbuiten en aan de Beliesweg in Heiloo.

Woordvoerder Van Dijk roept op vooral meteen 112 te bellen als iets dergelijks je overkomt. "Misschien denkt de ene vrouw: 'ah, het zal wel, ik hoef geen aangifte te doen', maar doe dit toch maar wel." Verder wordt aangeraden als je je onveilig voelt 's avonds niet in je eentje te gaan hardlopen of wandelen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl