Heerhugowaard Centraal


De Raatstede in Heerhugowaard maakte donderdag bekend dat er ondanks alle corona-maatregelen drie cliënten, twee medewerkers en één vrijwilliger besmet zijn geraakt. Deze cliënten worden in strikte isolatie verpleegd op hun eigen kamer, de medewerkers en vrijwilliger zitten thuis. "Iedereen maakt het naar omstandigheden redelijk goed. Uiteraard hebben wij direct onze cliënten, indien gewenst hun familieleden, medewerkers en vrijwilligers geïnformeerd en zijn alle protocollen in werking getreden", schrijft bestuurder Gabriele Kasten op dprs.nl.

In ieder geval tot en met maandagochtend 17 januari worden maaltijden bij de mensen in het appartement geserveerd. Medewerkers dragen volledige bescherming op de quarantaine-afdelingen. Bij de andere bewoners dragen ze mondkapjes, indien nodig halterschorten en passen strikte handhygiëne toe. Ook cliënten worden op hygiëne geattendeerd. Tot en met zondag 24 januari wordt bezoek beperkt tot één persoon per dag. Kasten spoort naasten aan om regelmatig telefonisch contact te houden.

"De komende dagen houden we een ieders gezondheidstoestand nog nauwlettender in de gaten. Ook zijn cliënten en medewerkers uit voorzorg getest. Tot nu toe waren al deze testen negatief", aldus Kasten.

"Onze medewerkers doen er alles aan om de cliënten de juiste zorg te bieden, ze gerust te stellen en te zorgen voor afleiding. Bijvoorbeeld tijdens gesprekken, bewegingsoefeningen en activiteiten die beperkt doorgaan. Uiteraard op gepaste afstand, met een klein aantal mensen. Zo proberen wij binnen een zo veilig en vertrouwd mogelijke omgeving ritme, structuur en lichtpuntjes te creëren." (foto: Google)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl