Heerhugowaard Centraal


Rijkswaterstaat is vrijdagochtend gestart met het planten van kerstbomen langs de N241. Ook in Heerhugowaard zijn bomen geplant op het 'olifantenpad' tussen de weg en het fietspad. De kerstbomen zijn afkomstig van een inzamelingsactie die is opgezet om de 7-jarige Charley Rensen uit Waarland te steunen. Hij strijdt voor de tweede keer tegen leukemie.

In 2019 kreeg Charley te horen dat hij een ernstige vorm van bloedkanker had. Hij kwam er bovenop, maar werd eind vorig jaar toch weer ziek. De jonge Waarlander heeft chemokuren gehad en onderging vorige week een succesvolle stamceltransplantatie. Hij mocht al snel naar huis om verder te revalideren, maar het 120 jaar oude huis van zijn ouders is eigenlijk niet geschikt en er is geen geld voor verbouwing. Stichting Help Charley zette een crowdfundactie op. De teller staat inmiddels op ruim 36.000 euro.

Dat is mede dankzij alle Waarlandse kinderen die onder de titel 'Charley's Krijgers' fanatiek kerstbomen inzamelden voor een beloning van de gemeente.  Ze werden gesteund door diverse tuincentra, die overgebleven kerstbomen doneerden, en een vader die uit eigen zak 25 cent per boom uitreikte. (foto: Twitter @WIS_Albert)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl