Vorige week is gestart met de uitgebreide herinrichting Gildestraat in Heerhugowaard. De komende drie maanden wordt de rijbaan versmald tot zes meter breedte en komen er nieuwe trottoirs, duurzame verlichting en meer groen. De bermen zullen worden voorzien van bomen en bloeiende planten en bloemen.

De Gildestraat wordt volgens de gemeente "een etalage voor de toekomstige herontwikkeling van het Stationsgebied, waarbij klimaatadaptatie, biodiversiteit en het principe ‘groen tenzij’ worden meegenomen". Groen geeft niet alleen een prettigere omgeving met meer biodiversiteit, het absorbeert regenwater en straalt op zonnige dagen geen hitte uit, in tegenstelling tot steen en asfalt. "Het natuurinclusief en klimaatrobuust maken van het stationsgebied, door het toevoegen van meer blauw en groen speelt in het masterplan een belangrijke rol."

De herinrichting van de Gilderstraat is een belangrijk puzzelstukje in het Masterplan Stationsgebied Dijk & Waard. De straat wordt daarin  ‘de oprijlaan naar De Scheg’ genoemd en maakt bovendien deel uit van het Noord-Hollandse OV-knooppuntenplan. De herinrichting wordt dan ook deels gefinancierd door de provincie.

Voor de flora is vooruit gekeken naar de herinrichting van de rest van de omgeving. De Gildestraat wordt opgesierd met soorten Esdoorn (smalle en brede soort), Berken, Sierkers en Valse Christusdoorn. Een aantal van deze soorten staan langs de onlangs heringerichte Industriestraat. Daar starten overigens komende maand de eerste bouwactiviteiten voor ‘De Groene Trede’.(foto: Google)
Pin It
Bekeken: 1495x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/