Heerhugowaard Centraal


Bijna een derde van het totale provinciebudget voor verkeersprojecten in 2020 werd geïnvesteerd in regio Alkmaar. Van de 10,5 miljoen werd bijna 3,4 miljoen gestoken in vijftien projecten in onze regio. Door heel Noord-Holland is vooral geïnvesteerd in de herkenbaarheid van schoolzones, vrij liggende fietspaden, rotonden en ovatonden, verhoogde plateaus bij kruisingen en veilige oversteekplaatsen.

Volgens landelijke cijfers wordt het onveiliger op de weg en Noord-Holland vormt daarop geen uitzondering.  In 2019 ondertekende Provinciale Staten daarom het landelijke Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, waaraan ook gemeenten meewerken. Gedeputeerde Jeroen Olthof: “De missie in Noord-Holland is nul verkeersslachtoffers in 2050. Niet omdat wij denken dat elk ongeval voorkomen kan worden, maar omdat elk slachtoffer er één teveel is.”

Van de krap 3,4 miljoen subsidie ging bijna vier ton naar de rotonde van de Koedijkerstraat in Alkmaar. In Heerhugowaard wordt langs de Middenweg en Westtangent gewerkt aan delen van de regionale doorfietsroute. Langs de Nauertogt in Langedijk wordt een veilig fietspad gerealiseerd en in Heiloo worden de Vennewatersweg en de fietspaden langs deze weg verbeterd.

Voor 2021 heeft de provincie 15 miljoen gereserveerd voor verkeersveiligheid en fietsbereikbaarheid.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl