Aanvankelijk was er sprake van een avondklok vanaf 20:00 uur en die verschoof al naar 20:30 uur, maar ook dat zorgt in de sport nog voor veel extra gedoe. Toen het uiteindelijk 21:00 uur werd, was er in ieder geval wat opluchting bij Robin Korving, atletiektrainer bij Hera in Heerhugowaard. "Dat halve uur extra maakt behoorlijk wat verschil."

"Veel van onze trainingen duren van 19:00 tot 20:30 uur en een uurtje om alles af te ronden en thuis te komen is soms wel nodig. Om 18:00 uur beginnen zou lastig zijn voor een aantal collega's", legt Korving uit aan mediapartner NH Nieuws. Hij zelf moet fietsen en heeft terug vaak tegenwind. Ook voor oudere atleten en ouders van de jeugd voorzag de oud-topatleet problemen. "Die zitten toch vaak met hun werk."

Maar ondanks het halve uurtje extra, blijft het allemaal behelpen: "Binnen trainen gaat natuurlijk niet en het indoor wedstrijdseizoen zou nu in volle gang zijn. De toppers gaan wel door, maar veel andere atleten zie je minder met dit weer en niets in het vooruitzicht. Recreatieve lopers zijn er al helemaal weinig door de regels. En bij The Herons zie ik 's avonds niemand."

De teamcompetities starten normaal in april. "Die zijn belangrijk want veel atleten doen verder weinig wedstrijden, en vorig jaar was het al helemaal trekken aan jeugd en ouders. Bovendien kijken we uit naar teampromoties en finales. We moeten er met z'n allen in maart van af zijn. Dan ben ik er ook wel echt klaar mee", zegt de ex-prof lachend.

Korving geeft vijf tot zeven trainingen per week en staat drie keer per week 's avonds bij Hera op de baan. Dinsdag peilde NH Nieuws hem al over de lockdown tijdens zijn sprint-hordentraining.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl