Heerhugowaard Centraal


Zowel in Alkmaar als Heerhugowaard is dinsdag een aanhouding buiten heterdaad verricht vanwege opruiing. Beide verdachten hadden maandag opgeroepen tot rellen en zitten nog vast. Daarnaast heeft de Alkmaarse politie dinsdagavond twee personen aangehouden omdat ze zich niet konden legitimeren of niet voldeden aan een bevel of vordering. De verdachten zijn in de leeftijd van 15 tot 34 jaar oud.

De Alkmaarse politie was dinsdagavond weer in groten getale op straat vanwege signalen over protesten en rellen, maar in de binnenstad waren er vooral goedwillende en bezorgde mensen die even voor 21:00 uur weer naar huis gingen. "Daar waar nodig spraken agenten personen aan op hun gedrag en stuurden mensen naar huis. In de meeste gevallen werd hier direct gehoor gegeven", meldt de politie.

Dinsdag kreeg de politie de hele dag uit allerlei richtingen informatie over mogelijke intenties om te gaan rellen. "Dit wordt erg gewaardeerd, omdat dit kan helpen ordeverstoringen te voorkomen. De politie voelt zich hier door gesteund en het geeft ons het vertrouwen dat we met zijn allen dit soort ongeregeldheden willen voorkomen."

De politie is blij met meldingen over oproepen tot rellen, maar vraagt wel om deze van sociale media te houden. "Het delen van zo’n bericht kan grote gevolgen hebben. Het kan juist ongeregeldheden in de hand werken en is mogelijk zelfs strafbaar."

De recherche doet verder onderzoek. Mogelijk volgen meer aanhoudingen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl