Als de bedrijven in het Altongebied hun ambitie om in 2030 geen gebruik meer te maken van fossiele brandstoffen waar willen maken, is de komst van windturbines naar het gebied onvermijdelijk. Dat blijkt uit een gebiedsvisie die is gemaakt door Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Greenport Noord-Holland Noord. Het zou dan gaan om drie tot vijf flinke windmolens. In het gebied staat nu maar één kleinschalige windmolen aanwezig en die levert geen energie aan de glastuinbouwbedrijven.

Het gaat om windmolens met een totale hoogte van ongeveer 120 meter en een rotordiameter van ongeveer 80 meter. Een dergelijke molen heeft volgens het document een vermogen van 2,0 tot 2,5MW en wekt met 4.000 draaiuren per jaar acht tot 10 miljoen kwh op. Vertaald naar de behoefte van het gebied betekent dat, dat er vijf van deze molens geplaatst moeten worden.

Belangrijkste groene leverancier van het gebied is nu het warmtenet van de Alkmaarse huisvuilcentrale HVC. Door gebruik te maken van die voorziening voldoet het gebied nu al aan de landelijke doelstellingen voor 2030. Maar de ambities liggen hoger, waarmee het Altongebied koploper is in de sector. Veel bedrijven hebben ook zelf al geïnvesteerd in de opwekking van groene energie.
Pin It
Bekeken: 2398x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/