Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


Zo'n tien grote kastanjebomen aan de Stationsweg in Heerhugowaard worden binnenkort gekapt. Jaarlijks controleren specialisten de bomen in de gemeente en afgelopen herfst werd ontdekt dat een tiental toonaangevende reuzen lijden aan de kastanjebloedingsziekte. De bomen zouden dusdanig verzwakt zijn dat verwijdering de enige optie is. Bewoners zijn per brief op de hoogte gesteld.

De zieke kastanjes worden donderdag 11 en vrijdag 12 februari omgezaagd. De gemeente wil het beeld van de pittoreske Stationsweg in stand houden, maar het nog niet duidelijk hoe en wanneer.

En van de bewoners had graag gezien dat de gemeente met hen had uitgezocht of de zieke bomen misschien nog genezen konden worden. Bewoner Hans Reijnders vertrouwt er wel op dat de diagnose juist is, maar ook hij is niet blij met de aanpak van de gemeente. "Gevaarlijke dingen moet je ten allen tijden zien te voorkomen, dus wat dat betreft heb ik er niet zoveel problemen mee". Maar de gemeente liet weten de bomen te verwijderen en pas later met bewoners te gaan overleggen wat er voor de verwijderde kastanjes in de plaats gaat komen. "Ik denk dat dat de verkeerde volgorde is."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl