Heerhugowaard Centraal


Terwijl de bewoners thuis waren, is dinsdag rond 21:00 uur ingebroken in een huis aan de Middenweg in Heerhugowaard De Noord, net iets ten noorden van de Plaetmanstraat. Het is al de tweede keer in drie maanden tijd. De politie is op zoek naar getuigen, meldt wijkagent Mark Wever. De bewoners ontdekten de indringer, maar hij nam zo snel de benen dat ze geen goed signalement konden geven.

Terwijl de bewoners beneden zaten was de inbreker met een ladder binnengedrongen via het badkamerraam op de eerste verdieping. Dat bleef niet onopgemerkt en toen de bewoners boven gingen kijken, ontdekten ze de inbreker in een kast. De indringer vluchtte snel zonder buit via het badkamerraam en de ladder, en kon daarna niet meer worden gevonden, ondanks de sneeuw en de inzet van van een politiehelikopter en politiehond.

In december was er al eens ingebroken terwijl het stel thuis was, meldt het NHD. Mogelijk dezelfde inbreker had toen in dezelfde slaapkamerkast gezocht naar de kluis van de bewoners. Ze hadden het pas door toen de inbreker de kluis buiten op de grond had gegooid of had laten vallen. In de kluis zitten volgens het stel geld, maar alleen diploma's en dergelijke.

Wie meer informatie heeft wordt verzocht de politie te bellen via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het zaaknummer is 2021027871.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl