De besturen van het Trinitas College in Heerhugowaard en het Regius College in Schagen willen fuseren. Dit is volgens de schoolbesturen nodig om de kwaliteit van het onderwijs op peil te houden. Op 1 januari 2022 moet de versmelting tussen de katholieke en de openbare school voltooid zijn. De bij elkaar 6.900 leerlingen zullen weinig van de fusie merken, al is het doel wel om in de toekomst het onderwijsaanbod uit te breiden.

Scholen kampen steeds meer met lerarentekorten. In 1997 vormden het Han Fortmann College en de Don Bosco samen het Trinitas College, waarvan het bestuur nu dus de krachten wil bundelen met het Regius College. De verwachting is dat dit meer flexibiliteit geeft bij de invulling van de lesroosters. Zo blijft het onderwijsaanbod op peil of kan het versterkt worden.

De nieuw te vormen stichting zal de grootste onderwijswerkgever in de regio zijn. Dit moet docenten meer zekerheid en perspectieven bieden.

De kogel is nog niet door de kerk. De raden van toezicht en de medezeggenschapsgroepen moeten zich nog over het voornemen buigen, net als gemeenten Heerhugowaard en Schagen, en het onderwijsministerie.
Pin It
Bekeken: 1584x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/