Kogelstootster Jessica Schilder heeft tijdens een indoor invitatiewedstrijd op woensdag uitstekend gepresteerd. Ze benaderde haar record met een afstand van 18,14m. De wedstrijd was opgezet om een select aantal topatleten de kans te geven zich te kwalificeren voor het EK Indoor in Polen. Waar acht atleten hun kans grepen, had de Hera-atlete echter pech: ze stootte zes centimeter onder de limiet.

Tony van Diepen haalde dinsdag in het Franse Lievin al zijn limiet op de 800m met een tijd van 1.48.36. Of de op Papendal wonende Heerhugowaarder mee mag doen is echter nog zeer de vraag. In Apeldoorn liepen nog eens vier Nederlanders onder de limiet van 1:49.00 en de nummers één en twee klokten 1:46.89 en 1:46.91. Per land mogen drie atleten per onderdeel meedoen en alleen de ranglijstaanvoerder is nu zeker van deelname.

Ook de kersverse Heraan Joeri Slagter nam deel aan de supersnelle 800m op woensdag. De routinier is recent overgestapt naar de Waardse atletiekclub. In andere jaren is 1:51.23 min een prima tijd, maar nu finishte hij als zesde.

Inmiddels hebben maar liefst 28 Nederlanders hun limiet gehaald voor het EK Indoor, dat van 5 tot en met 7 maart zal worden gehouden. Mocht Schilder niet nog verder stoten, dan hangt het van Europese ranglijst af of ze toch mee mag doen. (archieffoto: Bjorn Parée)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl