Heerhugowaard Centraal


De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard leggen vier zoekgebieden voor zonneweides en windmolens voor aan de inwoners en bedrijven. Deze locaties zijn in beeld waar in de toekomst mogelijk zonne- en/of windenergie wordt opgewekt. Het gaat om Breekland en Zuiderdel in Langedijk en Alton en Westfrisiaweg in Heerhugowaard. Voor ieder gebied is in februari of maart een participatiebijeenkomst.

In het Klimaatakkoord van Parijs is afgesproken dat landen meer zonne- en windenergie op land gaan opwekken. Daarvoor is in elke regio in Nederland een Regionale Energiestrategie (RES) opgesteld.  Daarin staan de zoeklocaties.

De participatieavonden zijn digitaal en starten om 19.30 uur. Op maandag 22 februari over de Westfrisiaweg, op donderdag 25 februari over Zuiderdel, op maandag 1 maart over Breekland en maandag 4 maart over Alton. Aanmelden gaat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van de avond, of telefonisch via 14 072.

Meer informatie is te vinden op Duurzame Energie. Er is ook een website van energieregio Noord-Holland Noord.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl