Heerhugowaard Centraal


Afgelopen weekend heeft ziekenhuis Noordwest in Alkmaar te kampen gehad met een flinke toename van patiënten op de Spoedeisende Hulp (SEH). Het winterse weer zorgde voor drukte op de werkvloer. Er werden daarom extra verpleegkundigen en artsen ingezet en een extra gipsverbandmeester werd opgeroepen.

Waar het ziekenhuis normaal gesproken gemiddeld 70 patiënten en in het weekend rond de 50 à 60 mensen per dag op de SEH opvangt, lagen de aantallen dit weekend veel hoger. Vrijdag telde het ziekenhuis al 135 patiënten, maar zaterdag werd de weekendpiek van 150 patiënten genoteerd. Zondag zakte het aanbod weer iets in en werden 120 patiënten bij de SEH afgeleverd.

"Het opgelopen letsel betrof overigens niet alleen letsel door gladheid", laat Sietske Purmer-Oud van Noordwest Ziekenhuisgroep nog wel weten. "Tot diep in de nacht zijn er mensen in het gips gezet en ook vandaag is er sprake van een forse toename van mensen die letsel hebben opgelopen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl