Heerhugowaard Centraal


De plannen om een doorfietsroute te realiseren die door Sint Pancras naar station Alkmaar Noord loopt, houdt de gemoederen in Langedijk flink bezig. Vooral het voorgenomen traject door het Kossenland en de Oude Veert in Sint Pancras kan rekenen op veel verzet. Bewoners zien dat als natuurgebiedjes binnen het dorp en hebben een petitie ingediend. Dinsdagavond bleek het fietspad ook tijdens de raadsvergadering in Langedijk te kunnen rekenen op de nodige aandacht.

Wethouder Langedijk heeft voorafgaand aan de vergadering in een memo geprobeerd de zorgen van de raad weg te nemen. “Met het vaststellen van het Omgevingsprogramma Mobiliteit legt u zich niet vast op een doorfietsroute over het Kossenland en doortrekking richting Daalmeerpad”, zo is in die memo te lezen.

Langedijk liet tijdens de vergadering weten dat de volgende stap een onderzoek is naar de beste route. “Laten we het open proces doorlopen om te kijken welke routes eruit komen. Op dit moment is geen route in beton gegoten”, voegde hij daar nog aan toe.

In de memo van de wethouder komt ook de ingediende petitie terug: “De inbreng van de insprekers en de petities wordt in dat kader meegenomen.” Senioren Dijk en Waard juicht dit toe, maar meldde nog wel dit scherp in de gaten te gaan houden. Het omgevingsprogramma met daarin de plannen voor het fietspad is unaniem aangenomen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl