Dinsdagavond stond tijdens de Langedijker raadsvergadering de optie om betaald parkeren in te voeren en entree te heffen bij Geestmerambacht op de agenda. Vanwege structurele jaarlijkse tekorten bij de exploitatie moet er worden gekeken naar oplossingen. Wat betreft het bestuur zijn het invoeren van betaald parkeren of het heffen van entree opties. De gemeenteraad is het daar niet mee eens.

CDA-raadslid Van Verseveld was stellig: “Het past niet bij de toegankelijkheid die wij zo graag zien bij het recreatiegebied. Er moeten andere alternatieven komen om tekorten te kunnen opvangen, denk aan meer evenementen of rondleidingen tegen betaling.” Ook Lokaal Dijk en Waard is sterk tegen: “Betalen doe je voor een pretpark, niet voor een recreatiegebied als Geestmerambacht”, aldus raadslid Kloosterboer.

De PvdA en GroenLinks vrezen echter dat het uitsluiten van deze opties leidt tot meer problemen. GroenLinks fractievoorzitter Van Eijk: “Door uitsluiting zijn wij bang dat er keuzes worden gemaakt waar wij geen inspraak meer in hebben.”

Een meerderheid van de raad stuurde wethouder Nieuwenhuizen echter terug naar de onderhandelingstafel met als doel het overtuigen van het bestuur van het recreatiegebied af te zien van de mogelijkheid entreegeld te heffen of betaald parkeren in te voeren. Alkmaar en Heerhugowaard hebben ook laten weten tegen eventuele heffingen te zijn.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl