00:00
55
00:00


Trainer Robin Korving van AV Hera in Heerhugowaard besloot dinsdag voor de zekerheid toch nog maar een half uurtje eerder te beginnen dan de standaard 19:00 uur. De avondklok was door rechters verworpen, maar hoe het zat met het beroep van het kabinet was nog onduidelijk. "We waren eventjes blij maar dat was van korte duur". Later bleek dat de avondklok in ieder geval tot vrijdag in stand blijft. Dan neemt de rechter een besluit.

Al nam het kabinet al maatregelen tegen een verwerping. Het heeft snel een spoedwet ingediend, door de koning ondertekend. Als de Eerste en Tweede Kamer die steunen blijft de avondklok overeind. Dat zou volgens Robin Korving een kleine domper zijn. Hij is niet zozeer tegen de avondklok, maar het is telkens een gedoe. "De meeste jeugdtrainers kunnen niet vroeger dan 19:00 uur, dus duurt de training wat korter dan de anderhalf uur.  Zelf moet ik terug fietsen naar Alkmaar en red het telkens maar net. Een enkele keer net niet. Mijn sprint/horden training op dinsdag is nu een half uur eerder, er zijn er meer die extra tijd nodig hebben. Maar dat is soms weer haasten vóór de training."

Julia Jongejeugd komt drie avonden per week vanuit Purmerend naar Hera en al is het wel lekker om 21:00 uur thuis te zijn, voorafgaand aan de training is het voor de Nederlands kampioene meerkamp U18 en ook haar moeder of vader een beetje stressen. Sandy Lundgren beaamt dat. De sprintster en trainster woont dichtbij maar ook voor haar is het af en toe een race tegen de klok: "Het is in verband met het werk wel lastig om hier al om 18:30 uur te zijn. Als de avondklok afgeschaft wordt, geeft dat even wat meer lucht. En je kan je eten ook laten zakken. Dat is wel fijn als je moet sporten."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl