SV Vrone in Sint Pancras levert een deel van het sportpark in het hart van het dorp in voor woningbouw. Met de opbrengst wordt het verouderde sportcomplex vernieuwd en kan een nieuw kantine-kleedkamergebouw worden gebouwd. Na jarenlang overleg zijn er nu afspraken tussen de voetbalvereniging en de gemeente en kan een voorstel naar de gemeenteraad.

Er komen op een deel van het sportpark 9 vrije kavels voor woonhuizen beschikbaar. Daarnaast komt er een complex met 42 appartementen. Bij de appartementen is 30 procent in het segment sociale woningbouw. Langedijk noemt renovatie van de velden en de bouw van een nieuw kantine-kleedkamergebouw een revitalisering. Om dat te bekostigen is woningbouw een vereiste.

De voorstellen staan op de agenda van de raadsvergadering van 23 maart. Daarin vraagt het college van B&W om een krediet van 2,8 miljoen euro om de kosten van de renovatie en woningbouw te dekken. Bij de verkoop van de woningbouw wordt dat weer terugverdiend, en de winst vloeit naar de vernieuwing van het sportpark.

Om parkeeroverlast bij wedstrijden in de toekomst te voorkomen, komt er een parkeerterrein voor circa 50 auto’s. Om om de woningen te kunnen bouwen, komen de velden anders te liggen op het terrein. Er gaat op twee delen van het Vrone-terrein gebouwd worden. Daarvoor moet het bestemmingsplan gewijzigd worden.

SV Vrone zal zelf een deel van de kosten van de nieuwe kantine en kleedkamers dragen. Het college denkt dat de financiële risico’s van de plannen beperkt zijn: dat er behoudend is geraamd, moet voldoende zijn om tegenvallers te voorkomen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl