Het Hoogheemraadschap heeft een online tentoonstelling geopend met werken van veertien 6VWO leerlingen van het Han Fortmann college in Heerhugowaard. Voor het vak Tekenen gingen ze op pad om een kunstwerk te maken met het thema 'In de Spiegel van het Water'. Een jury maakte een top drie en nu kunnen bezoekers van de expo uitmaken welke creatie op hhnk.nl zij het mooiste vinden. Stemmen kan tot en met 14 maart.

De jury van tekendocenten en deskundigen van het waterschap was onder de indruk van alle werken, maar favoriet waren toch die van Melissa Hulst (afbeelding 1), Simon Harte (2) en Emma Kerkhofs (3). Juryvoorzitter en Directeur Water van het waterschap Jessie van der Linden: "Ze tonen op verschillende manieren de bijdrage van het waterschap aan de maatschappij. Bewustwording over troep en plastic dat niet in het water thuis hoort, biodiversiteit voor gezond waterleven en het bouwen van dijken door de eeuwen heen. De uitdagingen van vandaag en morgen komen in de werken van Emma, Melissa en Simon duidelijk tot uiting."

Het is de vijfde keer dat het hoogheemraadschap voor een expositie samenwerkt met het Han Fortmann College. Aanleiding om het waterlandschap als onderwerp te kiezen is het themajaar in 2021 'Ode aan het Landschap'. Water is een onlosmakelijk onderdeel van de ontstaansgeschiedenis van ons landschap.

De gehele expositie bekijken en stemmen kan via hhnk.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl