00:00
55
00:00


Tientallen horecaondernemers in de regio hebben dinsdag uit protest hun terrassen buiten gezet. Met deze ludieke actie hopen restauranthouders en cafébazen aan te tonen dat het veilig is om buiten op het terras een kop koffie te drinken of een broodje te eten. "We zien volle parken, mensen op gemeentebankjes, dus waarom niet op een terras?"

De horeca wil vooral een statement maken, omdat de afgelopen week veel mensen in de buitenlucht genoten hebben van het mooie weer: "De parken stromen vol, iedereen zit lekker buiten te eten en te drinken en wij moeten dicht. Afgelopen jaar hebben we laten zien dat het veilig kan."

In Alkmaar staan er ook een hoop terrassen uit. Maar gezellig in het zonnetje een kopje koffie drinken is er niet bij. Dat is alleen voorbehouden aan etalagepoppen. Bij café Gunnery's hebben ze de hoofden beplakt met de gezichten van politici. "Onze relatie is wel eens beter geweest", vertelt medewerker Frans Verbeek lachend tegen mediapartner NH Nieuws. "De relatie staat op dit moment op een laag pitje."

In Alkmaar geen burgerlijke ongehoorzaamheid. De vraag is of de tijd van symboliek niet voorbij is? Volgens Ed Kat, eigenaar van Proeflokaal De Boom, is dat geen optie. "De boete van 4.000 euro is de nekslag voor menig horecaondernemer. Daar zitten we niet op te wachten. We krijgen op deze manier wel veel media-aandacht en ook de mensen die hier langslopen zien dat er iets gebeurt. We moeten van ons laten horen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl