Gemeente Heerhugowaard heeft plannen om ruim 1,1 miljoen euro te steken in verbetering van sportaccommodaties. Het leeuwendeel van het budget is bedoeld voor KSV, The Herons en MHC. De Kruizer voetbalclub heeft een extra kunstgrasveld nodig, de honk- en softbalclub zit te springen om veldverlichting en een 'outfieldhek', en de hockeyclub is toe aan vernieuwing van de twee kunstgrasvelden. De gemeenteraad stemt op 23 maart over de plannen.

In het winterseizoen is The Herons het donkere gat van Sportpark De Vork. Er werd voorheen gewoon tijdig afgerond, maar de club blijft groeien en is het onderhand ook zat om telkens goede spelers te verliezen aan clubs die hoger spelen. The Herons kan zelf niet promoveren, daarvoor is veldverlichting verplicht en een outfieldhek achter het softbalveld.  Het verschoven wedstrijdseizoen legde het lichtgebrek nog eens pijnlijk bloot.De gemeente denkt 340.000 euro nodig te hebben.

MHC krijgt bij groen licht van de raad een waterveld als eerste veld. Het tweede kunstgrasveld krijgt een nieuwe toplaag en betere drainage. Kosten: 223.000 euro. De club hoopt in september de nieuwe velden in gebruik te nemen. Ook KSV is hard toe aan een nieuw veld, want het C-veld is eigenlijk gewoon te slecht. Aanleg van een kunstgrasveld kost 550.000 euro. Daarnaast staat er nog 30.000 euro berekend voor een trainingsveld bij WMC en 20.000 euro een een sportieve route met toestellen door De Noord.

Om een eerlijke verdeling van het budget te maken is onafhankelijk onderzoek gedaan. Ook gingen sportwethouder Annette Groot langs de clubs. In oktober was ze bij The Herons en kreeg toen een oude en een nieuwe honkbal, die symbool stonden voor de huidige situatie en hoe de club graag verder zou willen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl