Jessica Schilder is vrijdag vijfde geworden bij het EK Indoor Atletiek in de Poolse stad Toruń. De pas 21-jarige Hera-atlete had een beste stoot van 18,69m, een dik persoonlijk record. Die afstand leverde bovendien een ticket op voor de Olympische Spelen dit jaar en een gedeeld tweede plaats in de Nederlandse allertijden ranglijst.

Donderdag plaatste Jessica zich met 18,48m comfortabel voor de finale. Dat was al een record. In die finale begon ze met een ongeldige stoot, maar daarna vond ze haar draai en haalde in de vijfde poging met haar 4kg kogel uit naar 18,69m. Daar was ze duidelijk emotioneel over. Het leek er even op dat ze toch wat zuur vijfde zou worden op slechts 3 cm van het brons, maar de twee voor haar verbeterden zich nog.

De Olympische Spelen zijn een jaar uitgesteld door corona, maar dat komt voor Jessica mooi uit. Ondertussen nadert ze het Nederlandse indoorrecord van 18,97m en het outdoorrecord van 18,87m. Ze deelt haar tweede plek op de allertijdenranglijst met Lieja Koeman, een oud-Heraan. Trainer Hans Arnhard heeft een lange historie met goede werpers.

Tony van Diepen domineerde zijn serie en halve finale 400m. De andere twee halve finales gingen ook naar Nederland, dus wie weet wordt het vandaag wel een één-twee-drietje. De geboren en getogen Heerhugowaarder verbeterde zijn record naar 46,06s en afgaande op die halve finale, lijkt Tony het sterkste.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl