Het Openbaar Ministerie heeft het arrest van een 35-jarige Ierse man na bijna twee jaar geschorst. De Ier zou onderdeel zijn geweest van een actieve drugsbende die opereerde vanuit Heerhugowaard. De arrestatie van de drugsbende volgde twee jaar geleden na de vondst van vuurwapens, 200 kilo coke en 14.000 xtc-pillen in meerdere loodsen in Heerhugowaard.

Loodsen aan zowel de Galvanistraat als de Einsteinstraat in Heerhugowaard zouden destijds als laboratorium zijn gebruikt. Vanuit hier werden op grote schaal drugs geproduceerd en verhandeld. De voorlopige hechtenis van de verdachte Ierse man werd door de rechtbank vanwege privébelangen en de lengte van het voorarrest geschorst. De andere verdachten in voorarrest werden al eerder vrijgelaten.

Tijdens de rechtszaak die tegen hen wordt voorbereid zal worden bepaald of ze inderdaad schuldig zijn en aan welke straf zij zich eventueel moeten onderwerpen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl