Gemeente Heerhugowaard draait in Hugo Oord samen met een aantal zorgpartners een pilot voor re-integratie van kwetsbare jongeren en jongvolwassenen. Ze worden begeleid naar zelfstandig wonen. De twee jaar durende pilot werd met een half jaar verlengd, maar daar blijft het bij. Op 30 april moeten de cliënten het voormalige woonzorgcentrum verlaten hebben.

Stichting Pieter de Raat wil Hugo Oord slopen om er nieuwe zorgwoningen neer te zetten, en een mix van commerciële en sociale huurwoningen voor Woonwaard. Haast was er echter niet. De stichting was bereid een deel van het gebouw aan Woonwaard te verhuren. De wooncorporatie verhuurt op zijn beurt een derde van de 51 woningen door aan reguliere huurders en tweederde aan de zorgorganisaties.

De pilot is grotendeels succesvol, maar vijftien cliënten zullen waarschijnlijk niet voor 30 april doorstromen door de wachtlijsten voor sociale huur, en een aantal heeft nog problemen met betalingsachterstanden en/of baanbehoud. Daarnaast klagen bewoners over diefstallen en ongenode gasten. Eén van hen zei tegen het NHD nota bene dat veel cliënten de zwaarste periode van hun leven meemaakten, met heel veel stress. Er zou een grimmige sfeer heersen, terwijl de bewoners juist een rustige en stabiele omgeving nodig hebben.

Hogeschool InHolland is gevraagd om de pilot te evalueren. De gemeente wil de begeleiding graag doorzetten en zoekt met Woonwaard naar geschikte locaties. Omdat een vaste stek nog niet in zicht is, wordt ook gekeken naar tijdelijke locaties, zoals het Transferium aan De Vork en enkele woningen aan het Verlaat, die in april vrij komen tot uiterlijk 31 december.

 
Pin It
Bekeken: 2260x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/