Gemeenten Heerhugowaard en Langedijk hebben in verband met corona een nieuwe manier van stemmen bedacht: drive-in stemmen.  Iedereen kan op 17 maart op de fiets, brommer, motor of in de auto door de drive-in stembureaus op de parkeerplaats bij My HealthClub / Sportlagune in Heerhugowaard, of bij de Karwei in Broek op Langedijk.

Vanwege het stemgeheim mogen mensen die vanuit de auto willen stemmen niemand anders aan boord hebben, behalve in twee gevallen. Een kiezer met een (lichamelijke) beperking maghulp krijgen van een medewerker van het stembureau, maar ook van een bekende. De tweede uitzondering geldt voor passagiers die geen invloed kan hebben op de eigen stemkeuze. Denk aan kleine kinderen. Hiervoor moet wel even toestemming worden gevraagd aan de voorzitter van het stembureau.

Bij het drive-in stembureau gelden de standaard regels. Mensen die een helm dragen moeten deze af doen om goed herkenbaar te zijn. Mondkapjes zijn niet verplicht, maar worden wel op prijs gesteld.

De Waardse My HealthClub / Sportlagune is gelegen aan de Oosttangent 4. De Karwei staat aan de Middelmoot 10. De aanrijroute is via de Grotendorst aan de achterzijde. De drive-in stembureaus zijn open van 07:30 tot 21:00 uur.
Pin It
Bekeken: 1561x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/