Geen enkele zaalvoetbalcompetitie wordt dit jaar meer hervat. Volgens de KNVB is dat door de laatste verlenging van de coronamaatregelen niet meer haalbaar. Dat betekent dat geen enkel team promoveert of degradeert en er voor het tweede jaar op rij geen kampioen van Nederland komt.

Afhankelijk van verbetering op het coronafront wordt binnen de Eredivisie mogelijk nog om een ticket gestreden dat recht geeft op deelname aan de UEFA Champions League Futsal. Dit is besloten na goed overleg met de UEFA. Acht teams van de Eredivisie Zaalvoetbal mogen dan deelnemen aan die play-offs. Uiterlijk 20 juni moet dan een winnaar bekend zijn.

Voor deze play-off komt wel FC Marlene uit Heerhugowaard in aanmerking, maar White Stones uit Egmond aan Zee niet. De Egmondse zaalvoetbalclub presteerde voor de coronastop van de competitie verrassend goed, maar de prestaties over een langere periode spelen een rol. Andere teams kunnen dan betere resultaten laten zien.

Indien de finale van de play-offs door blijvende afgelastingen wegens de coronamaatregelen niet op tijd kan worden gespeeld, dan gaat dat Champions League ticket naar het team dat op 1 juli 2020 het hoogst was geklasseerd. In dat geval wordt dat Hovocubo uit Hoorn. (Foto: streekderby Wihite Stones - FC Marlène oktober 2020: Martin de Haan)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl