Heerhugowaard Centraal


Marc Le Belle is niet verantwoordelijk voor het verdwijnen van 144.000 euro, die vorig jaar in februari door internetcriminelen werd onderschept, zo besluit de rechter. Dat heeft de rechtbank bepaald. Het postorderbedrijf Wehkamp verkocht destijds na het faillissement van Didi, artikelen van de winkelketen online. De opbrengst hiervan zou worden overgemaakt naar de Alkmaarse curator. Alleen ging dit laatste goed mis. Het postorderbedrijf stortte het geld niet op de bankrekening van de curator, maar op de rekening van internetcriminelen.

Toen beide partijen achter het voorval kwamen, was het geld al doorgesluisd. Wehkamp weigerde vervolgens om de 144.000 euro aan de curator te betalen. Als gevolg hiervan besloot Le Belle een civiele rechtszaak tegen het bedrijf aan te spannen. Onderzoek had uitgewezen dat de hackers niet via zijn IP-adres hadden toegeslagen. Na een eerder voorlopig oordeel van de rechter en meerdere schikkingsonderhandelingen, heeft Wehkamp 160.000 euro betaald.

Tot op heden zijn de daders onbekend en is het onderzoek nog in volle gang. Wehkamp blijft betrokkene in het onderzoek, terwijl Le Belle inmiddels schadeloos is gesteld.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl