De gemeenteraad van Heerhugowaard is dinsdag akkoord gegaan met het plan om ruim 1,1 miljoen euro te investeren in de verbetering van een aantal sportaccommodaties. Bovendien werden twee ingediende moties aangenomen. Het college kreeg opdracht met een langetermijnvisie te komen voor sport en bewegen in de fusiegemeente Dijk en Waard, en om te onderzoeken of het aantal sporthallen en gymzalen in de groeiende gemeente nog volstaat.

Het leeuwendeel van het budget is bedoeld voor KSV, The Herons en MHC. De Kruizer voetbalclub is uit zijn jasje gegroeid en heeft een extra kunstgrasveld nodig. De honk- en softbalclub zit te springen om veldverlichting en een 'outfieldhek'. In het winterseizoen is er niet meer genoeg tijd en ruimte voor alle teams. Bovendien zijn de voorzieningen een vereiste om in hogere divisies te spelen. The Herons is het zat dat talenten overstappen clubs waarmee ze nou juist wil concurreren. De hockeyclub is toe aan vernieuwing van de twee kunstgrasvelden. Daarnaast is geld voor een trainingsveld bij WMC en voor een sportieve route met toestellen door De Noord.

Aanleiding van de motie voor het onderzoek naar de capaciteit van binnensportlocaties volgt op signalen van diverse verenigingen dat zij meer uren binnen willen kunnen sporten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl