Een week geleden werd een bedrijvenpand aan de Celsiusstraat in Heerhugowaard gesloten op last van burgemeester Blase, omdat het als vestigingsadres werd gebruikt door tientallen criminele organisaties. Er zijn signalen die duiden op meer locaties in de gemeente waar criminele bedrijven zich op hebben laten registreren, liet de gemeente het NHD weten. Deze signalen wordt nog naar gehandeld.

Het bedrijfsverzamelgebouw aan de Celsiusstraat werd als inschrijvingsadres gebruikt door honderden bedrijven. Verreweg de meeste is niets mis mee, maar tientallen daarvan hielden zich bezig met een breed palet aan criminele activiteiten, waaronder nep-webshops en andere oplichtingspraktijken, drugshandel, illegale onderhuur, belastingontduiking en andere vormen fraude, financiering van criminaliteit en zelfs van terrorisme. Bovendien was er drugshandel en werden daarbij miljoenen aan euro's witgewassen. Ook stonden 800 voertuigen op het adres geregistreerd, waarmee 300.000 euro aan boetes werd ontlopen.

Burgemeesters hebben wel vaker panden in Heerhugowaard gesloten, bijvoorbeeld als drugspand of vanwege overlast, maar het zou de eerste keer zijn dat dit gebeurde vanwege verstoring van de openbare orde en veiligheid.
Pin It
Bekeken: 1504x
https://ee.itk.ac.id/data/