De els bij het zogenoemde Caminopaadje in Heerhugowaard die vorige maand tot verbijstering van buurtbewoners werd gekapt, wordt vervangen door een lindeboom. Dat meldt de gemeente. Ook komt er weer een bankje. Het werk wordt ergens in de komende maanden uitgevoerd.

Afgelopen maand veroorzaakte de kap van deze boom aan het schelpenpaadje tussen het sportpark van Hugo Boys en de kerk voor veel onvrede. Het paadje is aangelegd door de club ’Jong van geest op oude paden’, die uit vijftien inwoners van De Noord bestaat. Onduidelijk blijft waarom de els is gekapt. Medewerkers van de gemeente zeggen dat de els stervende was. Dat werd weer bestreden door hoveniers uit het dorp. Bij het kappen raakte het gesponsorde bankje om de boom onherstelbaar beschadigd.

De club ’Jong van geest op oude paden’, had nabij de boom een schelpenpaadje met daarbij een kapelletje aangelegd. Het paadje verwijst naar de Camino, de eeuwenoude pelgrimsroute richting het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostella, vertelt Roos Beers namens de groep. "In 2019 hebben we met veertien vrouwen uit Heerhugowaard Noord een stukje van deze route gelopen en onderweg kwam het idee om iets voor het dorp te doen. We hebben een ontoegankelijk stuk grond tussen de begraafplaats en het dorpshuis volledig opgeknapt en een schelpenpad aangelegd. Sindsdien is er een mooie doorgang naar de kerk, de winkels en het Sint Annaplein."

Bij de Noordenders leeft de wens om het Caminopaadje vijftig meter te verlengen naar het noorden, richting de bibliotheek.
Pin It
Bekeken: 1468x
https://ee.itk.ac.id/data/