In Hoorn is het verboden voor leden van de motorclub MC Hardliners om hun colors (logo) zichtbaar te dragen en binnenkort gaat die regel ook in Heerhugowaard en Langedijk gelden. Dat blijkt uit vragen die mediapartner NH Nieuws stelde aan meerdere gemeenten over het beleid rond de relatief nieuwe en populairder wordende MC Hardliners.

"Er zijn parallellen met verboden clubs", zegt een woordvoerder van de gemeente Heerhugowaard. Haarlem voerde het colors-verbod in 2019 al in, omdat het logo sterke gelijkenissen heeft met het logo van de verboden motorclub Hells Angels.

Er zijn inmiddels 22 afdelingen, die ook wel chapters worden genoemd. In Noord-Holland zitten die in Haarlem, Hoorn, Alkmaar, IJmuiden, Hoofddorp, Den Helder, Amsterdam en Beverwijk. In al die gemeenten geldt sowieso al een verbod op het dragen van de logo's van verboden motorclubs als de Hells Angels, Satudarah, Bandidos en No Surrender.

Nu geldt dus in ieder geval in Hoorn - en in de loop van 2021 ook in Heerhugowaard en Langedijk - ook een verbod op het dragen van logo's die sterke overeenkomsten hebben met logo's van verboden organisaties. (foto: Facebook / MC Hardliners)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl