Heerhugowaard Centraal


Om de overstap naar aardgasvrij wonen voor woningeigenaren in de Rivierenwijk-Zuid te stimuleren, stelt gemeente Heerhugowaard een pionierssubsidie van 136.500 euro beschikbaar. De subsidie is bedoeld om vijftien pioniers te helpen bij het aardgasvrij maken van hun huis, onder andere door aansluiting op het HVC-warmtenet.

Landelijk is het doel om in 2050 van aardgasverbruik afgestapt te zijn, maar gemeente Heerhugowaard wil al in 2030 energieneutraal zijn. In de Rivierenwijk-Zuid zijn al meer dan 500 woningen van Woonwaard aangesloten op het warmtenet. Voor woningeigenaren die een leiding langs hun huis hebben liggen is, er en mooie kans om letterlijk aan te sluiten.

De gemeente vroeg hier vorig jaar rijkssubsidie voor vanuit het Programma Aardgasvrije Wijken, maar de Rivierenwijk-Zuid viel buiten de boot. "Een tegenvaller, omdat er in de wijk interesse is om aan te sluiten op het warmtenet, maar de kosten nog wel een hoge drempel vormen", aldus de gemeente.

Het college van B&W heeft nu besloten om 136.500 euro beschikbaar te stellen om vijftien particuliere woningen die langs een warmteleiding staan op korte termijn aardgasvrij te maken. Voor dit bedrag worden alle noodzakelijke aanpassingen in en om het huis uitgevoerd. De eigen bijdrage bedraagt hooguit 2.200 euro.

Met het project kunnen gemeente Heerhugowaard, HVC en Comfort Partners meteen op kleine schaal praktische inzichten en concrete handvatten vinden voor een integrale aanpak in de Rivierenwijk-Zuid en later ook andere wijken.

Woningeigenaren die in aanmerking komen ontvangen deze maand bericht, maar zelf initiatief nemen kan ook door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl