Tegen twee leden van Motorclub Hardliners zijn vrijdag celstraffen geëist van bijna drie jaar en een contactverbod vanwege mishandeling, afpersing en gijzeling. Volgens het Openbaar Ministerie waren de in Heerhugowaard geboren Rotterdammer Dimitri C.  en Bert K. uit Amsterdam de uitvoerders. Bert K. zit vast vanwege de rechtszaak.

Donderdag stonden twee andere verdachten in de afpersingszaak voor de rechter. Het gaat om Stanley S. uit Alkmaar en Stefan R. M. uit Hoorn. De vijfde verdachte, Jeremy N. uit Opmeer, kwam niet opdraven. Omdat hij al eerder afspraken niet nakwam, wordt ook hij opgesloten. Het drietal kreeg drie tot drie en een half jaar tegen zich geëist.

Het vijftal wordt ervan verdacht in oktober 2019 een man uit Opmeer te hebben mishandeld, afgeperst en gegijzeld. Hij moest 10.000 euro betalen, anders zou alsnog aangifte van verkrachting tegen hem worden gedaan. Hij werd geslagen toen hij het geld niet had en moest, in T-shirt en op slippers, mee langs pinautomaten in Heerhugowaard en Alkmaar. Toen dat niet volstond, moest hij in Alkmaarse casino's gokken.

Het slachtoffer zit vast vanwege de vermeende verkrachting. Hij zou in augustus 2019 thuis in Opmeer een vrouw hebben gedrogeerd en verkracht, samen met een ander. De beelden die een derde man maakte zouden zijn verspreid. Stefan R. M. stelde donderdag dat hij de beelden geschokt had aangezien. De vrouw zou de beelden zelf ook gezien hebben, maar zich niets herinneren door de GHB. M. beweerde, nog zonder contact met haar te hebben gehad, schadevergoeding voor de vrouw te willen regelen en daarvoor de andere Hardliners te hebben benaderd. Het OM meent dat de mannen helemaal niet voor de vrouw opkwamen, maar het geld voor zichzelf wilden.

Het slachtoffer wees Bert K. aan als de 'lange, blanke' man die klappen gaf. Uit telefoongesprekken zou blijken dat hij een neef is van de verkrachte vrouw, al ontkende hij dit zelf. Dimitri C. zou de invloedrijke assistent zijn die het slachtoffer langs de pinautomaten leidde.

Volgens de advocaat van C, zou hij zich echter sinds het voorval niet meer met de MC Hardliners willen associëren. Ook Stanley S. uit Alkmaar zou uit de motorclub zijn gestapt. Alle vijf zeggen geen strafbare feiten te hebben gepleegd

Ook zeggen de verdachten dat de zaak grote invloed heeft op hun leven. Een aantal zou hun huis en baan zijn kwijtgeraakt, of een opleidingsplek. Eén van hen zou geen contact mee hebben met zijn jonge kinderen. Het vijftal is overigens vaker in aanraking geweest met politie en justitie.
Pin It
Bekeken: 2149x
https://ee.itk.ac.id/data/