Anja Schouten wordt voorgedragen als de nieuwe burger[vader/moeder] van Alkmaar. Zij volgt Piet Bruinooge op die vorig jaar zijn ambt neerlegde. In totaal solliciteerden vijftien mannen en elf vrouwen naar de baan. Op 23 juni gaat de nieuwe burgemeester aan de slag.

Voorganger Piet Bruinooge bekleedde het ambt in de kaasstad veertien jaar. Hij legde op 1 oktober zijn functie neer, mede om gezondheidsredenen. Daarna trad Emile Roemer aan als waarnemer.

De gemeenteraad van Alkmaar was op zoek naar 'de beste burgemeester voor Alkmaar', zo bleek uit de opgestelde profielschets. Er is gezocht naar 'een boegbeeld binnen en buiten de gemeente, een verbinder met humor, die met inwoners kan feestvieren, maar ook troost kan bieden. Iemand die zich thuis voelt in de bestuurskamer van AZ én in de kantine van een amateurclub'.

Nadat de minister van Binnenlandse Zaken en de Koning de voordracht van de gemeenteraad hebben bekrachtigd, volgt op 23 juni de beëdiging door commissaris van de Koning Arthur van Dijk.

Het is gebruikelijk dat de burgemeester van Alkmaar, namens de grootste stad, ook de voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord wordt. De aangesloten gemeenten zullen daar uiteindelijk over beslissen.
Pin It
Bekeken: 2532x
https://ee.itk.ac.id/data/