Heerhugowaard Centraal


Een 15-jarige jongen heeft een kat geschopt op woensdag in Heerhugowaard. Een vriendje maakte een video en plaatste deze op sociale media, waarna het filmpje al snel rond ging. De politie werd op de hoogte gesteld en ging op zoek naar de dader. De jongen meldde zichzelf nog diezelfde dag met zijn vader op het bureau, laat de politie weten. "De kat is inmiddels herenigd met zijn baasje."

Volgens een volger van de Waardse politie op Facebook is de kat aan inwendige bloedingen overleden. Een andere volger beaamt dit, maar de politie meldde in een reactie dat het dier nog leeft. De tweede volger houdt vol dat de kat in het filmpje toch echt dood is en dat de politie het over een andere kat heeft. Diverse andere volgers schrijven ook dat de kat niet meer leeft.

Heerhugowaard Centraal belde de politie voor opheldering. Politiewoordvoerder Menno Hartenberg vertelde dat de kat in het filmpje wel degelijk nog leeft. Hij betreurt dat misvattingen op sociale media al snel een eigen leven kunnen gaan leiden. (foto: politie)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl