Het aantal mensen dat geheel of gedeeltelijk een WW-uitkering ontvangt daalde in regio Alkmaar sneller dan het landelijke gemiddelde van 1,4 procent. Grootste daler in maart was gemeente Bergen met 5,7 procent, gevolgd door Heerhugowaard met 3,0 procent en Alkmaar met 2,4 procent. Langedijk viel uit de toon met een kleine stijging van het aantal WW'ers van 0,8 procent.

In de vier gemeenten heeft op dit moment tussen de 2,4 en 3,0 procent van de beroepsbevolking geheel of deels een WW-uitkering. Voor de sceptici die denken dat er vele mensen naar de bijstand zijn doorgeschoven; dat valt volgens de voorlopige CBS-cijfers nog wel mee. In april 2020 kregen landelijk 363.670 mensen onder de AOW-leeftijd een bijstandsuitkering, en in januari waren dat er naar schatting rond 368.000.

Binnen Noord-Holland Noord daalde het aantal WW'ers met name in de sectoren horeca/catering, het bank- en verzekeringswezen, de overheid, de metaalindustrie/installatie/voertuigen en de sector landbouw/groen/visserij.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl